- Hide menu

Marokkaanse wortel, mango & pistachenootjes

Ingrediënten
1 à 2 eetlepels olie
1 ui, gehakt
3 gemberbolletjes
3 teentjes knoflook gepeld
6 grote wortels in plakjes
3 eetlepels pistachenoten
1 tl kaneel
1 tl ras el hanout
1 rijpe mango
bosje verse koriander (of +/-1,5 eetlepel uit potje)
sap van 1/2 citroen

Bereiding
Verhit 1 à 2 eetlepels olijfolie in een zware braadpan of wok. Fruit hierin de gesnipperde ui, de (m.b.v. de knoflookpers) geperste gember en knoflook  1 minuut. Voeg de in blokjes gesneden wortels toe, meng alles goed en bak tot het gerecht bruin wordt. Voeg de gepelde pistachenoten, kaneel en ras el hanout toe. Schil en snijd de mango in blokjes en meng deze voorzichtig door het gerecht. Bestrooi met de koriander en schenk het citroensap erover.

Leave a Reply