- Hide menu

Spaanse sperziebonen

Ingrediƫnten
500 gram sperziebonen
3 zongedroogde tomaten
2 uien
1 rode paprika
100 gram monchou
10 zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels olijfolie
1 knoflookteen
sap van 1 citroen
zout en peper

Bereiding
Snijd de sperzieboontjes in stukjes van 3 cm. Blancheer ze circa 5 minuten in kokend water met wat zout, giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd intussen de zongedroogde tomaten in zeer smalle reepjes, snipper de uien grof. snijd de paprika en de verse roomkaas in blokjes van 1/2 cm, halveer de olijven. Verhit de olie in de wok en roerbak de ui, de paprika en de geperste knoflook circa 3 minuten. Voeg de sperziebonen en de zongedroogde tomaat toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Laat het mengsel circa 4 minuten pruttelen, schep tenslotte de monchou en de olijven door het bonenmengsel en warm even mee. Lekker met stokbrood en rundersaucijsjes.

Leave a Reply