- Hide menu

Pecantaart

Ingrediënten
Deeg:
185 gr gezeefde bloem
125 gr koude ongezouten boter
2-3 el ijswater (dmv ijsblokjes)
125 gr suiker
150 gr boter op kamertemp

Vulling:
200 gr pecannoten
140 gr bruine suiker
3 eieren, losgeklopt
50 gr ongezouten boter, gesmolten
1 tl vanille-extract
1.7 dl golden syrup of schenkstroop
snufje zout

Benodigdheden
Quichevorm
Steunvulling (bv gedroogd erwten)

Bereiding
Verwarm de oven  voor op 180˚C. Zeef de bloem boven een grote kom. Wrijf met je vingers de boter erdoor tot er fijne kruimels ontstaan. Voeg bijna al het ijswater toe en maak snijbewegingen met een groot, glad mes tot er grove kruimels ontstaan. Voeg meer water toe als het deeg te droog is. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en vorm er een bal van.

Rol het deeg uit tot een cirkel van 25 cm doorsnee. Bekleed een quichevorm van circa 24 cm doorsnee, snijd de randen bij en zet de vorm 20 min in de koelkast. Voeg de deegresten samen, rol dit op in bakpapier en leg het in de koelkast.Leg een vel bakpapier op de deegbodem en vul hem met een steunvulling. Bak de bodem 15 min, verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 15 min tot hij goudbruin is. Laat hem helemaal afkoelen.

Spreid de pecannoten uit over de taartbodem. Klop de eieren, boter, suiker, golden syrup/ schenkstroop, het vanille-extract en zout tot een glad mengsel en schenk het over de noten. Maak van het overtollige deeg eventueel vormpjes of repen van 2 cm dik en garneer hiermee de bovenkant van de taart. Bak de taart 45 min tot hij stevig is. Laat afkoelen en serveer op kamertemperatuur.

Leave a Reply