- Hide menu

Roodfruittaart

Ingrediënten
40g boter + boter om in te vetten
9 plakjes bladerdeeg
1 eetl bloem
150g kristalsuiker
1 citroen
1 groot ei
75g witte chocolade
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 kilo roodfruit
1 zakje slagroomversteviger

Bereiding
Keer de taartvorm om en vet de buitenzijde in met boter. Maak van bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad een lap van 35x35cm. Druk de naden op elkaar. Prik er gaatjes in en leg de lap over de omgekeerde vorm. Knip overtollig deeg weg. Maak het deeg licht vochtig en strooi er 25 g kristalsuiker over. Zet circa 1 uur in de koelkast. Boen de citroen schoon en rasp de schil, pers hem uit en zeef het sap. Meng de overige boter en kristalsuiker met het citroensap en -rasp in een kom. Hang deze in een pan met een bodem heet water op zacht vuur en roer tot de suiker gesmolten is. Mix het mengsel met het ei tot een dikke saus. Laat afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 225˚C. Bak het deeg (over de vorm) circa 20 minuten. Laat de taart afkoelen en verwijderde vorm. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze al roerende in een kom boven een pan met heet water op zacht vuur. Bestrijk de binnenkant van de bodem ermee. Klop in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger stijf en spatel de afgekoelde citroensaus erdoor. Verdeel de citroenroom over de taartbodem. Maak het fruit schoon en verdeel het over de taart.

Leave a Reply