- Hide menu

Chocolami

Ingrediƫnten
125 g chocolade extra puur 72% (reep 100 g)
75 g koude boter
75 g elitehaver (zakje 200 g)
5 mariabiscuits (rol 200 g)
3 eetlepels poedersuiker

Bereiding
Hak 125 g chocolade in kleine stukjes en doe deze in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Haal het steelpannetje met chocolade uit het water en voeg de koude boter toe. Roer totdat de boter is opgelost. Hak de noten van de elitehaver grof en voeg dit samen met de rozijnen toe aan het chocolademengsel. Verkruimel de 5 biscuitjes grof en voeg toe. Meng alles goed en zet 1 uur in de koelkast. Haal het uit de koelkast en schep het in de lengte op een stuk vershoudfolie, sluit goed af en rol er voorzichtig een rol van 5 cm dik van. Leg wederom 3 uur in de koelkast. Haal de rol vlak voor het serveren door 3 el poedersuiker en snijd hem in dunne plakjes.

De opgerolde chocoladerol kan 2 Ć  3 dagen in vershoudfolie in de koelkast bewaard worden.
Serveren: Snijd twee plakjes chocolami af en serveer er een bolletje vanille-roomijs bij.

Leave a Reply