- Hide menu

Kipsalade met mango

Ingrediënten salade
500g kipfilet
1 kippenbouillontablet
1 krop andijvie of friseesla
2 mango’s
150g feta
6 gedroogde tomaten op olie
2 eetl. pijnboompitten
3 eetl. gehakte bieslook

Ingrediënten dressing
4 eetl. olijfolie
1 gesnipperd sjalotje
2 eetl. (rode vruchten of frambozen) azijn
2 eetl. mayonaise of zure room
1 dl. witte wijn
1 theel. kerriepoeder
1 eetl. abrikozenjam
peper en zout

Voorbereiding
Kook de kipfilet gaar in de kippenbouillon. Haal het gare vlees uit de pan en laat afkoelen. Snijd de gewassen andijvie in smalle reepjes. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de feta in blokjes. Snijd de tomaten in reepjes. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Meng de ingrediënten voor de dressing. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.

Bereiding
Meng de kip met mango, feta, gedroogde tomaten en bieslook. Schep de dressing er door. Schik de salade op een bedje andijvie en strooi de pijnboom pitten erover.

Leave a Reply