- Hide menu

Tomaten-groentensoep & kikkererwten

Ingrediënten
olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 rode en 1 groene paprika in stukjes
1 tl gemberpoeder
0,5 tl kurkuma
2 tl komijn
2 tl ketoembar (koriander)
1 tl kaneel
9 dl bouillon
2 blikken tomatenblokjes à 400g
1 blik kikkererwten à 400g
150g soepgroenten
200g magere salami in plakjes
2 eetl. gesneden koriander

Bereiding
Verhit de olie in een ruime soeppan en fruit de ui en de knoflook al omscheppend 3 minuten op half hoog vuur. Voeg de paprika en de specerijen toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Kook de soep 10 minuten. Spoel de kikkererwten af en voeg ze met de soepgroenten en de plakjes worst toe. Kook de soep nog 15 minuten op een laag vuur. Bestrooi de soep met koriander. Lekker met stokbrood.

One Response to “Tomaten-groentensoep & kikkererwten”

  1. Ingrid says:

    Een heerlijke smaakvolle maaltijdsoep. Ik heb echt genoten van de volle smaak van al de verschillende kruiden. Heb als extra nog een mespuntje chilli poeder toegevoegd voor een extra ‘bite’.

    Groetjes Ingrid

Leave a Reply