- Hide menu

Honing-preitaart met pruimen

Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg
125g magere spekreepjes
1 ui
300g prei
3 beschuiten
5 eieren
zout en peper
125g zachte geitenkaas
100g gedroogde pruimen zonder pit
2eetl honing.

Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 220˚C. Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Pel en snipper intussen de ui en snijd de prei in ringen. Was deze en laat ze goed uitlekken. Schep de spekjes uit de pan en laat het spekvet achter. Smoor de prei met de ui ca 4 minuten in het spekvet. Schep het mengsel uit de pan en laat het enigszins afkoelen. Bekleed de springvorm met bladerdeeg en druk de randen goed tegen elkaar. Verkruimel de beschuiten erboven en verdeel de kruimels gelijkmatig over de deegbodem. Klop de eieren los en breng op smaak met zoute en peper. Verdeel het preimengsel met de spekreepjes over de deegbodem en schenk het eimengsel erover. Verdeel de geitenkaas en de pruimen erover. Bak de taart midden in de oven in ca. 35 minuten gaar. Dek de taart de laatste 15 minuten af met aluminiumfolie. Besprenkel de taart net voor het serveren met honing.

Lekker met in dunne reepjes gesneden ijsbergsla en komkommer, aangemaakt met olijfolie en kruidenazijn.

Leave a Reply