- Hide menu

Kip met kersen

Ingrediënten
400 gr. kipfilet
2 grote potten pitloze kersen
1 theelepel sambal
2 teentjes knoflook
3 bolletjes gember
3 theelepels kappertjes
1 bekertje crème fraîche
zakje kerriesaus poeder
Blikje croissantdeeg (Danerolle)
+/- 100 gr. geraspte jong belegen kaas
Kersen in zeef laten uitlekken.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 °C. Kipfilet in stukjes snijden en bakken in twee eetlepels olie gedurende circa 5 minuten. Voeg de uitgelekte kersen, 1 tl sambal, 1/2 zakje kerriesauspoeder, de 3 tl kappertjes, de uitgeperste 2 teentjes knoflook en uitgeperste 3 bolletjes gember en bekertje crème fraîche aan de kip toe en roer dit goed door elkaar. Breng verder op smaak met zout en peper. Ovenschaal invetten en bekleden met croissantdeeg (deegpunten met driehoek naar midden laten wijzen). Kipfilet-kersen mengsel erover verdelen. Bedek vervolgens het mengsel met het overhangende deeg. Strooi uiteindelijk geraspte kaas erover en zet het circa 20 minuten in de oven tot het deeg mooi bruin is.

Leave a Reply