- Hide menu

Hollandse pastaschotel

Ingrediƫnten
250g rookworst
3 tomaten
350g penne
1 knoflookteen
2 dl slagroom
100g belegen geraspte kaas.
1 kleine bloemkool
2 uien
olie
0,5 tl chilipoeder
zout en peper

Bereiding
Laat de rookworst wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze circa 3 minuten in ruim kokend water met wat zout. Giet ze af en laat ze uitlekken. Pel de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de uien, snijd de rookworst in kleine blokjes. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit intussen de olie in de wok en roerbak de ui en de uitgeperste knoflook circa 3 minuten. Voeg de bloemkool, tomaat en chilipoeder toe en warm het geheel enkele minuten door. Schenk de room erbij en breng op smaak met zout en peper. Schep tenslotte de penne en de rookworst erdoor en roerbak nog 1 minuut. Serveer het gerecht met geraspte kaas.

Leave a Reply