- Hide menu

Kabeljauwpotje

Ingrediƫnten
400g kabeljauwfilet
250g worteltjes
300g krielaardappeltjes
1 ui
Boter om in te bakken
Olie
150g doperwtjes
1 eetl mosterd
1,5dl witte wijn
Sap van 1 citroen
Zout en peper
125ml slagroom
2 eetlepels dille
1 citroen

Bereiding
Snijd de kabeljauwfilet aan stukken van ca. 3 cm. Snij de worteltjes in stukjes van ca 3 cm. Kook de worteltjes en de krielaardappeltjes (apart) ca. 10 minuten beetgaar, giet af en laat ze uitlekken. Snipper de ui grof. Verhit de boeter in de wok, laat hem uitbruisen en voeg dan de olie toe.

Roerbak als de olie heet genoeg is, de ui ca. 2 minuten, voeg de kabeljauwfilet toe en roerbak voorzichtig ca. 5 minuten. Probeer de stukjes vis heel te houden. Meng behoedzaam de aardappeltjes, wortel, doperwten, mosterd, wijn en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel ca. 4 minuten pruttelen, voeg na 2 minuten de room en de dille toe. Garneer met partjes citroen en serveer direct.

Leave a Reply