- Hide menu

Kruidige kefta-tajine

Ingrediƫnten
450g gehakt (lamsvlees)
3 grote uien geraspt
een bosje bladpeterselie gehakt
1-2tl kaneel
1tl komijn
een snufje cayennepeper
3el boter
1 citroen in 4 parten
30g gember geschild en gehakt
3 dl water
een bosje koriander gehakt
sap van 1 citroen
een mespuntje saffraandraadjes
zout en peper
1 rode peper zonder zaden en gehakt

Geen tajine? Gebruik dan een stoofpan.

Bereiding
Doe het gehakt in een kom, til het op en werp het terug op de bodem van de kom. Kneed de helft van de geraspte ui, de peterselie, de kaneel, komijn en cayennepeper erdoor. Voeg zout en peper toe en kneed het mengsel enkele minuten. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Smelt de boter in een zware braadpan met deksel en doe de rest van de ui de gember, rode peper en saffraan erbij. Bak al roerend tot de ui begint te verkleuren en roer de koriander en het citroensap erdoor.

Giet het water erbij, voeg het zout toe en breng aan de kook. Laat de kefta erin glijden, temper het vuur en doe het deksel op de pan. Pocheer de kefta 20 minuten. Keer ze af en toe om. Haal het deksel eraf, stop de citroenpartjes tussen de kefta en laat de saus nafgedekt nog 10 minuten enigszins inkoken. Serveer rechtstreeks uit de pan, met veel knapperig brood om de saus mee op te deppen.

Leave a Reply