- Hide menu

Boboti

Ingrediënten
4 sneetjes korstloos bruinbrood
400 ml halfvolle melk
40 g boter
2 grote uien, gesnipperd
1 kg rundergehakt
1 el kerriepoeder
2 tl gember, gemalen
2 el abrikozenjam
75 g rozijnen
1 pakje Engelse ossenstaartsoep (95 g)
2 eieren
1 el Zaanse mosterd
1 tl kurkuma

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Week de sneetjes brood in 150 ml melk. Verhit de boter in een koekenpan
en fruit de uien 5 min. Knijp de melk uit het brood. Doe het gehakt, het brood, het kerriepoeder en de gemalen
gember bij de ui. Bak tot het gehakt bijna gaar is. Doe de abrikozenjam en de rozijnen erbij, roer door en voeg
dan de inhoud van het pakje ossenstaartsoep toe. Laat nog 5 min. doorgaren. Breng op smaak met peper.

Klop de eieren met de rest van de melk. Voeg de mosterd en de kurkuma toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de helft van het ei-mengsel bij het gehakt en schep om. Schep het gehakt in de ovenschaal en schenk
de rest van het eimengsel over het gehakt. Bak de bobotie 45 min. in het midden van de oven.

Lekker met rijst en sperziebonen.

Leave a Reply